top of page

Vidar Figenschow

Gitar

Vidar er oppvokst i Tromsø og har sine røtter på Vannøya i Troms. Han jobber til daglig som elektriker for JM Hansen og er en sosial og aktiv sjel.

Han startet på Kulturskolen som 6 åring og gikk 15 år i lære på trekkspill og 2 år på piano hos Kurt Samuelsen. Han tar fortsatt pianotimer på Kulturskolen hos en ny lærer.

Gitaren har blitt en interesse for Vidar i voksen alder. Han skaffet seg ulike flamenco-gitarer ettersom interessen for gitarspill økte. Etter noen solo opptredener og noe opplæring på Youtube ønsket han å prøve seg i et band og fikk med seg sin gode kamerat Johannes på fiolin og kollega Even på bass. Noen uker senere etablerte de bandet Habaneroz, som hadde sin første opptreden på Garasjefestivalen i Tromsø i 2017.

Vidar har i mange år spilt på ulike arrangementer (bursdager, bryllup og begravelser). Han deltok blant annet på distrikts mesterskap i trekkspill i 2010 i Harstad og tok gull i sin klasse med låten Novelty Accordion av Erik Frank. Han har også spilt trekkspill med sin far for Kronprinsparet under et kongelig besøk på Vannøya. 

Vidar er en scenevant skrue som har vært med i ulike opptredener. Fra han var 12 til 14 år spilte han trekkspill og opptrådte som mini-Oluf i Påtryneteatret med «Sørbøe og Figenschow tolker Arntzen» i tilsammen 90 forestillinger. To år senere opptrådte de på Hålogaland Teater i Tromsø med påfølgende turne.

Vidar liker all slags type musikk, spesielt TOTO og Dire Straits og har et nært forhold til filmmusikk og ikke uventet spansk og latinamerikansk flamenco musikk. 

Vidar%25202_edited_edited.jpg
bottom of page